Plexr

PLEXR METODA

EFIKASNA ALTERNATIVA HIRUŠKIM PROCEDURAMA!

DA – Plexr metoda je bezbedna procedura, što je čini veoma atraktivnom alternativom hirurškom tretmanu. Nema reza, krvi i ušivanja a rezultati mogu da se porede sa razultatima dobijenim tradicionalnom hirurškom metodom.

Aparat je odobren za upotrebu od strane nadležnog Ministarstva Rep. Srbije.

Sama intervencija Plexr aparatom traje oko 10 minuta kada se radi o korekciji kapaka. Pre toga je neophodno sačekati da anestetik gel počne da deluje, što može da traje do oko 30 minuta, retko kada više.

Velika prednost ove metode nad hirurškim je da nema rizika od ozbiljnih komplikacija. Ipak, tretirana regija je odmah nakon tretmana hiperemična i lako osetljiva. Bolova nema, kao ni krvarenja, podliva i modrica.

Osetljiva regija kože oko oka je natečena otprilike oko 48h nakon intervencije, a izraženost i trajanje otoka su individualni i razlikuju se od pacijenta do pacijenta.

ODGOVORI NA SVA PITANJA

DETALJNIJE O PLEXR® METODI

Plexr metoda je veoma efikasna alternativa hirurškim procedurama kao što je blefaroplastika (korekcija i podizanje kapaka kao i hirurška korekcija podočnjaka).

Takođe, može se koristiti za korigovanje krupnijih i finih bora, za nehirurški lifting regije vrata i lica, u tretmanu ožiljaka od akni i samih akni, ublažavanju strija, za uklanjanje promena na koži kao što su bradavice, papilomi, hiperkeratotične promene.

Plexr metodom neoperativno uklanjamo čmičak, cistične pormene na kapcima I licu kao I bradavice (papilome)

Rezultati postignuti Plexr-om su zadivljujući, s obzirom na to da se radi o neinvazivnom i nehirurškom tretmanu. Bez reza, krvi i ušivanja  ova metoda čak ne zahteva primenu klasične anestezije. Na tretirano mesto dovoljno je naneti lokalni anestetik gel, nakon čega se pristupa korekciji ili uklanjanju promena sa kože.

Plexr metoda je namenjena svima koji bi na prirodan i neinvazivan način želeli da poboljšaju izgled i oslobode se neželjenih promena na koži.

Primena Plazme u medicini relativno je nova tehnologija, primenjuje se tek poslednjih 9 godina.

Profesor G Fippi, patentirao je apparat koji generiše plazmu i ovu izuzetnu inovativnu tehnologiju uveo u mnoge grane medicine, pa se danas široko primenjuje, između ostalog i u estetskoj medicini.

Plexr apparat se sastoji od tri sonde različite jačine. Tokom intervencije, sonda ne dodiruje kožu , već između kože pacijenta i vrha sonde postoji međuprostor u kome dolazi do jonizacije gasova,  formira se  Plazma (četvrto agregatno stanje) koja izaziva sublimaciju tkiva.

Sam process sublimacije tkiva podrazumeva prelazak materije iz čvrstog u gasovito stanje, bez tečne među faze. Koža se na taj način retrahuje i zateže a postignuti efekat je odmah vidljiv i dugotrajan.

Ciljanim uklanjanjem ćelija kože pomoću Plexr aparata stimulišu se regenerativni procesi u dubini kože, što dovodi do sinteze novog kolagena tokom procesa prirodnog oporavka tretiranog tkiva.

Rezultat je jedra i zategnuta  koža.

Plexr metoda isključuje neželjeno širenje toplotne energije kako po površini kože tako i u dubinu kože, što sam tretman čini izuzetno bezbednim i kao takav podesnim za rad u vrlo osetljivim regijama kao što je regija oka.

Neoperativna korekcija kapaka i podočnjaka

Uklanjanje upalnih promena kapaka-čmička, cisti.

Uklanjanje promena sa kože: bradavica, papilloma, fleka, hiperkeratoza, masnih naslaga (ksantelazmi), cista, mladeža (nakon dermoskopije)

Korekcija strija i ožiljaka

Neoperativni lifting lica i vrata

Korekcija finih bora na licu poput “pušačkih” bora

DA – Plexr metoda je bezbedna procedura, što je čini veoma atraktivnom alternativom hirurškom tretmanu.
Nema reza, krvi i ušivanja a rezultati mogu da se porede sa razultatima dobijenim tradicionalnom hirurškom metodom.

Aparat je odobren za upotrebu od strane nadležnog Ministarstva Rep. Srbije.

Dužina perioda oporavka nakon intervencije zavisi od tretirane regije. Kada se uklanjanju promene sa kože poput bradavica, fleka, keratoza, pacijent može da nastavi svoje svakodnevne aktivnosti odmah nakon napuštanja ordinacije, uz praćenje instrukcija dobijenih od strane lekara.

U slučaju korekcije palih kapaka ili kesica ispod očiju, nakon intervenicje će biti prisutan otok i karbonske krastice do 7 dana od intervencije, i svakako je neophodno planiranje vremena izvođenja tretmana. Nakon same intervencije pacijent je dužan da tretiranu regiju neguje medikamentima i medicinskom kozmetikom prema preporuci lekara, kao i da se javi na kontrolni pregled prema dogovoru.

Takođe, neophodna je zaštita od UV zraka, kako se u tretiranoj regiji ne bi pojavila hiperpigmentacija tkiva.

Plexr aparatom rukuje isključivo lekar edukovan za obavljanje intervencija iz određene oblasti medicine, koji poseduje sve dozvole i sertifikate za rad iz oblasti inovativnih tehnologija u šta ova metoda spada.

Velika prednost ove metode nad hirurškim je da nema rizika od ozbiljnih komplikacija.

Ipak, tretirana regija je odmah nakon tretmana hiperemična i lako osetljiva. Bolova nema, kao ni krvarenja, podliva i modrica. Osetljiva regija kože oko oka je natečena otprilike oko 48h nakon intervencije, a izraženost i trajanje otoka su individualni i razlikuju se od pacijenta do pacijenta.

Karbonske kruste se zadržavaju na površini kože do 7 dana i potrebna je pedantna nega kako bi process zarastanja i regeneracije tkiva bio što uspešniji. Savetujemo upotrebu kamuflažnog medicinskog pudera kako bi zaštitili osetljiva područja.

Da bez isključenja.

Priprema za intervenciju

Pre intervencije Plexr aparatom neophodna je konsultacija sa lekarom. I pored toga što za izvođenje samog tretmana nema kontraindikacija, lekar obavezno otvara karton pacijentu, uzima istoriju bolesti pacijenta,  i tek nakon objektivnog pregleda postavlja indikaciju za eventualni tretman.

Pacijent pre izvođenja same intervencije dobija procenu stanja i procenu broja tretmana, sa ciljem postizanja potpunog efekta. Veoma često je dovoljna samo jedna intevencija, a kada to nije slučaj, tretman se ponavlja nakon potpunog oporavka i u dogovoru sa pacijentom.

Sama intervencija Plexr aparatom traje oko 10 minuta kada se radi o korekciji kapaka. Pre toga je neophodno sačekati da anestetik gel počne da deluje, što može da traje do oko 30 minuta, retko kada više.

Rezultat je vidljiv odmah nakon intevencije, mada je potrebno da prođe oko 3 nedelje da se nakon oporavka tretirane regije vidi potpuni efekat tretmana.

Koliko su PLEXR tretmani uspešni?

POGLEDAJTE I SAMI KAKO
PLEXR REŠAVA PROBLEME NA KOŽI